Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο γκρεμός με τις κραυγές

Μια φορά κι ένα καιρό, ζούσε στο δάσος μία γυναίκα η οποία είχε χάσει τον άνδρα της και έμενε σε μία καλύβα μαζί με τους τέσσερις γιους της και με την μία πανέμορφη κόρη της, την Περσεφόνη. Η Περσεφόνη ήταν μια όμορφη γλυκιά κοπέλα, με μακριά ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια.
Επειδή την είχε μία και μονάκριβη της είχε μεγάλη αδυναμία και σαν μάνα, ήθελε το καλύτερο για αυτήν.

Μία μέρα η Περσεφόνη αποφάσισε να πάει στο βουνό και να μαζέψει αγριόχορτα και να τα φέρει της μητέρας της για να τα μαγειρέψει. Στο δρόμο, καθώς προχωρούσε, είδε ένα περίεργο κυνηγό, με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια,που την κοιτούσε επίμονα. Της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η εμφάνιση του καθώς και η συμπεριφορά του που άλλοτε ήταν γλυκομίλητος και άλλοτε γινόταν απότομος. Το τελευταίο το παράβλεπε η Περσεφόνη και όλο και περισσότερο έβγαινε και πήγαινε στο βουνό, κρυφά από την μητέρα της για να τον συναντήσει. Οι μήνες περνούσαν και οι συναντήσεις του ζευγαριού όλο και γίνονταν περισσότερες.

Δεν ήξερε όμως η κακομοίρα η Περσεφόνη τι της επιφύλασσε η μοίρα. Μία βροχερή και κρύα νύχτα η Περσεφόνη πήγε να συναντήσει και πάλι τον κυνηγό της χωρίς όμως να επιστρέψει στο σπίτι της την ώρα που έπρεπε. Η μητέρα της άρχισε να ανησυχεί, δεν το είχε ξανακάνει ποτέ η Περσεφόνη αυτό. Οπότε φώναξε τους 4 γιους της και τους έδωσε ευχή και κατάρα να μην επιστρέψουν πίσω αν δεν βρουν μικρή τους αδελφή.

Έτσι λοιπόν τα 4 αδέλφια ξεκίνησαν να πάνε στο βουνό, περπατούσαν μέρα νύχτα για να βρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την μικρή τους αδελφή. Τα αδέλφια, απογοητευμένα που δεν μπορούσαν να την βρουν, ήξεραν πως δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν στη μητέρα τους χωρίς την αδελφή τους, αφού τους είχε δώσει την κατάρα αυτή. Είχαν πλέον ψάξει όλα τα μέρη του βουνού και ακόμα δεν είχαν βρει ίχνος της αδελφής τους. Ξαφνικά, ο μικρότερος από τα αδέλφια παρατήρησε κάτι που γυάλιζε στο χώμα. Έσκυψε να δει τι είναι. Έμεινε έκπληκτος όταν κατάλαβε ότι ήταν το φυλαχτό της αδελφής του, που ποτέ δεν το έβγαζε από πάνω της, διότι το είχε για να την προστατεύει. Δίχνοντάς το στους αδελφούς του, κατάλαβαν πως κάτι κακό της είχε συμβεί. Ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν. Όμως, το φυλαχτό τούς έδωσε μια τελευταία ελπίδα.

Αποφασισμένοι να μάθουν τι απέγινε η αδελφή τους, σκέφτηκαν να κατευθυνθούν προς την κορυφή του βουνού. Εκεί, ξαφνικά, ενώ περπατούσαν άκουσαν μια κραυγή. Τότε, τρομαγμένοι μήπως η κραυγή προερχόταν από την αδελφή τους, έτρεξαν προς το μέρος που άκουσαν την φωνή. Έτσι, καθώς προχωρούσαν, είδαν έναν άντρα να τρέχει. Σκέφτηκαν μήπως ο άντρας έχει δει την αδελφή τους. Για αυτό τον ρώτησαν εάν ξέρει κάτι για αυτήν. Εκείνος τρομοκρατημένος υπέθεσε πως η αδελφή τους ήταν η Περσεφόνη.

Αυτός τους οδήγησε στον γκρεμό, με την ελπίδα να μπορέσει να ρίξει και αυτούς εκεί ,ώστε να μην καταλάβουν τίποτα.Μόλις έφτασαν κοντά στον γκρεμό, είδαν την αδερφή τους να είναι πεσμένη στο χώμα. Όταν ο κυνηγός αντιλήφθηκε πως τα αδέλφια αναγνώρισαν την αδελφή τους, προσπάθησε να τους ξεφορτωθεί. Ο μικρότερος και ο πιο έξυπνος, υποψιάστηκε τις προθέσεις του άντρα και κάνοντας ένα νόημα στους υπόλοιπους, χτύπησαν τον κυνηγό , με αποτέλεσμα να πέσει από κάτω.

Ένιωσαν ικανοποιημένοι που εκδικήθηκαν τον άνθρωπο που προκάλεσε τον θάνατο της μονάκριβης αδερφής τους. Όμως, πλέον ήταν αργά αφού η αγαπημένης τους αδερφή είχε φύγει ήδη από την ζωή. Απαισιόδοξο τέλος υπήρχε και για τα αδέλφια, αφού δεν κατάφεραν να γυρίσουν σπίτι λόγω της κατάρας την μητέρας τους.

Από τότε λέγεται, πως ακούγονται κραυγές σε εκείνο το βουνό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου